Helgetanker av

Helgetanker av

image

– Det er klart at jeg hadde stemt for Jesus som statsminister på Island

Det er alt annet enn en trygg og rolig, dypttenkende og fredelig leder vi har fått vitne i verdens medier de siste dagene, skriver sokneprest Lena Rós Matthíasdóttir i denne ukens helgetanker.

'I de siste dagene har vi opplevd politisk vulkansk utbrudd blant innbyggerne på Sagaøya. De opplever seg sviktet av landets ledere, plutselig er de som sauer uten hyrde.

Aldri før i landets historie har så mange mennesker samlet seg foran tinghuset for å protestere. Årsaken er korrupte politikere. Det mest alvorlige er nok at statsministeren er knyttet til skandalen rundt avsløringene i Panama Papers. Protestenes krav er at statsministeren og hele regjeringen måtte av.

Folket på Sagaøya trenger en ny statsminister, en ny tilnærming til dagens problemer og en ny lederstil.

Vi har godt forbilde i Jesus. Han var en tjenende leder, oppmerksom på livet rundt seg og full av nestekjærlighet og indre fred. Modig og fredelig ledet han sitt folk mot sin framtid.

Ikke i hvilken fred som helst, men i en fred som fokuserer på den indre virkeligheten. Om det å kunne holde sin ro og trygt stå sammen, elske sin neste og gjøre alt for å være til stede.

Hans lederevner gjenspeilet Guds ønsker med sitt skaperverk. Derfor ser han litt lenger en de andre, observerer i en slags profetisk kjærlighet, dvs. kjærlighet som på en aktiv måte legger til rette slik at folket trygt kan vandre mot sin egen framtid. Han vasket disiplenes føtter, lyttet til dem, gråt og lo sammen med dem, var en av dem. Og da de kom til Jesus, visste han hva de trengte. De var slitne, sultne og åndelig drenerte og han sa: «Kom med meg til et øde sted hvor vi kan være alene, og hvil dere litt!» (Mark. 6). Fokuset var på deres helse og trivsel!

Det er alt annet enn en trygg og rolig, dypttenkende og fredelig leder vi har fått vitne i verdens medier de siste dagene. Vi er blitt påminnet om å velge nøye når vi velger ledere vi ønsker å holde oss til, både i det offentlige og det personlige liv.

Det er klart at jeg hadde stemt for Jesus som statsminister på Island. Men jeg er veldig fornøyd med å ha ham som personlig leder i min hverdag. Hva med deg?

17.04.2016


Del denne artikkel på e-post