Nye Hønefoss kirke - godt pakket inn i plast

09.11.16 Nytt bilde av kirken fra ny vinkel. Vi ønsker å sende en takk til de som har lagt "tomt" til vår kamera. Følg med på sidene her og du vil bli oppdatert jevnlig.

GIVERKONTONUMMERET TIL NYE HØNEFOSS KIRKE

Sparebank1 Ringerike og Hadeland 2280 36 92886

Hønefoss Sparebank 2230 25 083106

pr. 23.9.16 Klikk på denne linken, bli sendt videre å se på bildene og les teksten her:

Tekst 7. september

Nå begynner vi å ane konturene av hvor høyt og flott takkonstruksjonen går til værs i Himmeltrærne, vår nye kirke i sentrum av Hønefoss. Stålkonstruksjonene begynner å komme på plass og om et par uker vil taket begynne å bli lagt på slik at vi kan forstå hvor vakker den nye kirken kommer til å bli. Ta deg en tur ned og se innimellom, nå går det fort fremover og hver dag er en ny visuell opplevelse. (Tekst og foto: Roar Olsen)

Se også Ringeriksavisa og bilder av Frank Tverran: https://ringeriksavisa.no/component/k2/item/1418-traerne-gror

Tekst 29. august.

Spennende dager i slutten av august, når stålet festes til muren. Indikasjoner på at det begynner å nærme seg nye høyder som igjen vil gi oss en mer spennende opplevelse når vi ser den nye kirken reise seg fra asken. Ved passeringer med bil eller som fotgjenger så er det mulig å følge byggeriet på litt avstand og se spennende ting skje. Har også lagt merke til at flere reiser inn mot kirken for å ta en runde rundt for igjen å kjøre ut i trafikken. Hyggelig at mange følger med. Kanskje du skal ta deg en tur innom og se på armlengdes avstand. Nye bilder følger etterhvert som kirken reiser seg. (Tekst: Roar Olsen)

Tekst: 08. august.

Entreprenør Obas og alle deres ansatte er ferdig med felles sommerferieavvikling for i år. Mannen i krana er tilbake, arbeidsmenn jobber videre for å nå nye høyder med Himmeltrærne og vi kan se utviklingen utenfra over gjerdet og fra kirkegården. det som vi ser på dette bildet fra den 8. august er nye vegger som skal være sidevegger til inngang til selve kirkerommet. Vi går en spennende høst i møte for å følge byggingen på nært hold fra webkameraet som sender bilder til oss fire ganger i løpet av dagen.  (Tekst: Roar Olsen)

Ny tekst 27. juli:

Som mange sikkert har fått med seg så har byggingen kommet seg opp over gjerder og kan sees fra bakkenivå. Men det skjer ikke mye på kirkebygget om dagen, da det har vært og er fellesferie. Men om ikke lang tid kan dere igjen se at det igjen skjer noe og at nye vegger settes opp. Det vi kan se på dagens bilde er kontorer i 2. etasje, etasjen under kirkerommet. Under kontorene er, det vi kaller det første etasje som blant annet rommer musikkrom, menighetens konferansesaler m.m.

Følg med - vi skal legge ut nye bilder så snart byggingen er i gang igjen etter ferien. (Tekst: Roar Olsen)

Ny tekst pr. 16. juni. Det er hektiske tider bak gjerdet i byggingen av nye Hønefoss kirke. Nå er dekket for kontoretasjen støpt og det skjer stadig noe som etterhvert går i høyden. Etterhvert vil vi snart se konturene av det som skal bli byens nye stolthet - "Himmeltrærne". Det jobbes i kjelleretasjen, eller som man har valgt å kalle det, - førsteetasje. Det som er over dekket man ser på dette nye bildet, er kontorfløyen og over her igjen skal kirkerommet være. Følg med på denne siden, her vil vi legge ut bilder etterhvert som det skjer noe - ikke hver dag, Men innimellom. Og det blir liggende bilder på denne siden så dere kan følge hva som har skjedd siden byggingen startet.

Tekst Roar Olsen

Dronefoto Frank Tverran.

Ja, hva er det som skjer under den store kranen som bygger titallsmeter opp i luften over Hønefoss kirkegård? Bak store og høye vegger rundt byggeriet er det ikke godt å se hva som skjer. Men det blir råd med alt. Om ikke mange dager vil det bli en oppdatering av bilder på denne siden av hva som skjer bak veggene og under krana. Det støpes og gjøres klart med grunnarbeider. Så følg med, vi vil legge ut bilder med jevne mellomrom. Det er en spennende tid vi går i møte, glede oss over å se himmeltrærne begynne å spire og gro. Det er jo et sikkert vårtegn at livet tar til igjen. Solen og varmen gir kraft til alt som er skapt og vi kan glede oss over spede spira som gro.... Med ønske om gode vårdager til dere alle fra en som følger byggingen av vår nye storstue med glede og begeistring.

09.mai 2016

06. mai 2016

27.april 2016

22.april 2016

Roar Olsen nestleder i Hønefoss menighetsråd.

21.04.2016