Søndagsvandring i trivelig lag

Hvor ligger Halvdan Svarte begravet?
Hvor trådte Olav den Hellige sine barnesko?

Hvem fremstiller statuen i nisjen på østveggen i Hole Kirke?

Påminnelse om vandring – og en liten korreksjon til tidligere annonsert rute

Søndag førstkommende den 5. juni, på pilegrimsledens dag, oppfordres alle til vandring.

Vi starter dagen med pilegrimsgudstjeneste i Haug kirke på Ringerike og fortsetter med vandring i Hole-bygdas rike kulturlandskap. Gudmund Bakke kåserer underveis; han er Ringerikes lokalhistoriker og har skrevet Hole bygdebok. Fri buss kjører fra Haug kirke etter gudstjenesten og returnerer etter avsluttet vandring.

Vandringen går etter lettgåtte gutuer vestover til Hole kirke, hvor vi tar en rast før vi fortsetter nordover til Norderhov kirke. Da har vi fått med oss fire av de fem kirkestedene på Ringerike med steinkirker fra middelalderen. Vandringen avsluttes med en kort samling i Norderhov kirke før bussen returnerer til Haug. Vandringen ledes av sogneprest i Haug Lena Rós og diakon i Hole Torun Eskevik Ruud.

Ta med niste for en rast underveis og godt med drikkevann – det er spådd solskinn og 20 grader varmt

Det er en endring i programmet: Vandringen starter ved Stein kirkeruin klokken 13.00 (inne på gardstunet på Stein Gård), og IKKE ved Hole kirke, slik tidligere annonsert. Det er mulig å parkere ved Selteveien; NB. ingen biler opp til Stein Gård.

Turen er åpen for alle. Velkommen ønskes dere av Haug Menighet i samarbeid med menighetene i Hole og i Norderhov, og Pilegrimsfellesskapet Ringerike – Hadeland – Toten.

11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Haug
12.30 Bussavgang (gratis) fra Haug etter gudstjenesten
13.00 Start ved Hole kirke til Stein gård og kirkeruin m/niste, videre til Steinsvika og fram til Norderhov kirke.
Ca kl 16.45 Avslutning med orgelmusikk i Norderhov kirke.
Ca kl 17.00 Buss tilbake til Haug.

03.06.2016