Pilegrimenes og ledens dag

Hva er Dystetromma? Har Hoff-kjørka vært ombygd? Hvorfor benevnes Toten-allmenningene “lodd”

Pilegrimenes og ledens dag markeres på Toten 11. og 12. juni

Det er bare å pakke sekken: Velkommen til sosialt, kulturelt og åndelig fellesskap. Vår vandring gjennom Totens bredbygder går som planlagt. Jacob Skogan holder i trådene. Det er en to-dagers vandring lørdag og søndag. De som vil ha overnatting eller være med på fellesbespisningen på Hoffsvangen (rimelige priser, betales av den enkelte), må melde seg på til Jacob, tlf. 92052640. Dagvandrere kan bare møte opp. Alle minnes om å ta med godt med drikke nå i sommervarmen, i tillegg til niste for hver av dagene. Pilegrimspresten Hans Erik Raustøl vil gå sammen med oss begge dagene.

Lørdag 11. juni. Møt gjerne frem på Hoffsvangen innen kl. 10.30, så ordner vi felles kjøring derfra. Vandringen starter ved kirketufta på Dyste gård i Kolbu kl. 11.00. Her vil Johan Dyste fortelle om kirken, pilegrimskorset og legender knyttet til dette gamle kirkestedet.  Underveis tar vi en rast ved Kolbu kirke - da er vi halvveis. Så kommer vi fram til Hoffsvangen etter omtrent halvannen mil lett vandring, i god tid før middag, og orgelkonsert i Hoff kirke kl. 19.00.

Søndagen starter med en andakt ved Tordis Ødegaard kl. 09.00. Vi går forbi den ene gilde gården etter den andre: Hoff Prestegård, Lie gård, Apelsvoll forsøksgård, Evenrud gård med flere før vi kommer fram til Kapp kirke og Smørvika. Derfra transporteres vi til Balke kirke, med orientering om det egenartete kirkebygget og den særpregede altertavlen. En rast må det bli tid til, og så vandrer vi tilbake til Hoffsvangen; da har vi gått i alt en tolv-fjorten kilometer denne søndagen.

Turen er kostnadsfri (unntatt overnatting/mat) og åpen for alle.

Alle oppfordres til å videresende invitasjonen til andre de tenker vil ha glede av en slik tur.

Og gi gjerne beskjed om andre som ønsker stå på vår adresseliste.

Vennlig hilsen Pilegrimsfellesskapet RiHaTo Peder Gjerdrum (leder)

rihato@online.no- i samarbeid med Pilegrimssenter Granavollen

Granavollen 14, 2750 Gran