Planlegging av gravferd, musikk og salmer

Sang og musikk

- det er fint å velge salmer som familien og avdøde har et forhold til. mange salmer har sterke og slitesterke tekster og melodier, selv om de ikke er så kjente. Kantor Stein Sødal har utarbeidet en omfattende salmeguide - og flere forslag til solosanger og musikk i graverd - se her.

Hva nå? Mange synes naturlig nok det er vanskelig å vite hva de skal gjøre når et nært og kjært medmenneske går bort. Her er noen punkter til hjelp i planleggingen av en gravferd:

Ta kontakt med et begravelsesbyrå; de vil ordne alt det praktiske. De vil også avtale med kirkekontoret når seremonien kan finne sted. Byrået holder også  kontakten med kirkekontoret og presten. Presten tar kontakt med dere kort tid etter at dere har vært i kontakt med begravelsesbyrået.

Samtale med prest, hvis man har evne til det må man gjerne forberede noen temaer eller noe praktisk som man vil ta opp med prest. Skal noen si noe? Vil noen lese sløyfene? Skal det legges på roser? Noen ting som du vil spørre/samtale med prest om? Tanker om minnetalen.

06.02.2017