Ny etappe for Hønefoss kirke

Det var godt engasjement da Ringerike kirkelige fellesråd inviterte til kirkemøte vedrørende videre planlegging av ny kirke.

Fra arkitektkontoret LINK kom arkitekt René De Groot og teamleder Henriette Sagland. Nina Sollie var representant fra kommunen, og fra HR-Prosjekt kom Per Morten Olsen og Helge Rustand.

- Det er spesielt to ting vi har fokus på nå, sa kirkevergen Kjetil Gjærde.

- Det ene er inngangspartiet og utformingen av den, det andre er om bygningen skal inkludere kontorer. Vi håper vi kan jobbe i samme bygget. Vi ønsker oss en kirke som er åpen og tilgjengelig for folk, og da får vi samlet alt på ett sted, sier Gjærde.

Allerede denne uken vil formannskapet se på saken, og kirkevergen håper på en snarlig avgjørelse.

Gjærde er imponert over kirkens utforming.

- Kirken skal være funksjonell i forhold til alle krav og vil bli et utrolig blikkfang, sier han.

Høy dør og vid port

- I nederste etasje blir det aktivitetsrom og klubbrom for band, tensing og slikt. Neste plan er blant annet tiltenkt kontorer. Videre opp kommer man til selve kirkerommet med fem hundre sitteplasser. Her blir det fleksible foldevegger, samt et mindre sidealter.

Multifunksjonelle løsninger vil gi oss mange muligheter, med tanke på søndagsskole, smågudstjenester, og andre begivenheter.

- Vi vil at døren skal være høy, og porten vid.

På samme tid legges det vekt på en lav terskel.

- Vi ønsker å være tett på folk, sier Gjærde.

12.11.2013