Korsang og julegudstjeneste i adventstiden

Tradisjonen tro var det prost emeritus Per Tore Meberg den som formidlet julens budskap og Ringerike mannskor under ledelse av Leif Berger og Frimurerkoret ved sin dirigent John Bråthen sørget for flerstemt vakker sang i Hønefoss kirke tirsdag aften.

En årelang tradisjon, som ble startet opp av Hønefoss og Ringerike Rotaryklubb, gledet de mange fremmøtte besøkende. Litt utenom det vanlige har denne hverdagskvelden i adventstiden rørt mange som ønsker litt ekstra for å komme i den riktige julehøytidsstemning. Mannsstemmer fra begge kor fylte kirkerommet med julesanger under himmeltrærne.

Alle stemte i og sang høyt og tydelig avslutningsvis «Deilig er jorden» før kantor Stein Sødal spilte et vakkert postludium.

President Per D. Jensen takket alle de som medvirket til at Rotary lokalt kan føre denne tradisjonen videre.

Rotarys medlemmer hadde, før gudstjenesten, produsert opp deilig julegløgg og funnet frem pepperkaker til en annerledes kirkekaffe.

12.12.2019