20 års jubilum for barnekoret på Tyristrand

Foto: Mette Eriksen, Ringerikes Blad

Kirkeklokkene i Tyristrand kirke ringte søndag den 15. desember inn et høytidsstemt publikum, klar for å markere barnekorets 20-årsjubileum.

Tre-stemt korsang

Den tradisjonsrike julekantaten «Den store kongen», skrevet av Trygve Bjerkrheim og Mons Leidvin Takle, ble fremført for femte gang under ledelse av dirigent Bjørg Nygård Halvorsen, og med nærmere 40 sangere og musikere ble kirken fylt av vellyd og trestemt samklang.

Voksenkoret, som besto av tidligere medlemmer av koret, mødre og engasjerte voksne fra Tyristrand og omegn, gjorde koret ekstra gode denne kvelden. Uten tvil, årets fremføring var virkelig en jubileumskonsert verdig.

Juletekster

Mellom de ulike sangene leste Åse Dahl vakre tekster basert på juleevangeliet, og minnet de fremmøtte om julens egentlig budskap. "Den store kongen" er en komplett forestilling, og gir korsangere en gyllen anledning til å vise sine syngegaver.

Både små og store fikk prøve seg som solister under konserten. Et høydepunkt var da mor og datter Nygård Halvorsen overbeviste med sin stemmeprakt, i en nydelig solistopptreden, akkompagnert av kantor Audun F. Ringkjøb. De yngste, som siden august har øvd og terpet på sang og bevegelser, sjarmerte med god innlevelse og nydelige toner.

"Primus motor"

Anne Lise Tobiassen fra Tyristrand menighetsråd takket til slutt Bjørg Nygård Halvorsen for hennes innsats for barnekoret, og overbrakte en vakker hjertekrans.

Kveldens musikere og sangere fikk også en liten oppmerksomhet for sitt arbeid i forbindelse med jubileumskonserten.

- Hva er det med Tyristrand, som får ting til å skje? spurte Tobiassen.

Svaret ga hun selv, henvendt til dirigenten:

- Vi har en ekte primus motor.

Feiringen ble deretter flyttet over til kulturhuset for deilig bevertning og mer sang. En flott avslutning på kvelden for både korbarn, deres familier og andre venner av Tyristrand barnekor.

Tekst og foto: Mette Eriksen, Ringerikes Blad

17.12.2013