Høytidelig 17. mai gudstjeneste i Veme kirke

For første gang på veldig lenge, åpnet Veme kirke sine dører for å ønske velkommen til 17. mai gudstjeneste.

Det var mange bygdefolk og andre som hadde funnet veien til kirkebakken på Veme hvor alle ble møtt av menighetsrådsleder Harald Fagerås, og ble vennligst opplyst om å skrive seg inn med navn og telefonnummer. Kirken var merket med plassanvisninger slik at alle regler om korrekt avstand ble opprettholdt.

Prest Gustav Schmidt var preget av høytideligheten og stemningen da ha ønsket velkommen til gudstjeneste.

Corinna Stam sørget for vakkert preludium i samspill med Vemes egen trompetist Einar Kristiansen.

På denne dagen hadde man funnet frem en sangskatt av ringeriksdikteren Elling M. Solheim, født på Veme i 1905 som tidlig på nittenhundretallet skrev, sangen:

«Se! Det rødmer av flagg over landet vårt»

Denne sangen ble fremført av Ragnhild Hvitsten og akkompagnert av Geir Bråten som både slo akkorder og sang med. Sammen med alle tilstedeværende.

Prest Gustav Schmidt talte om det norske flaggets farger og trakk sammenligninger med rødt for kjærlighet, hvitt for renhet og blått for vannet, dåpsvannet.

Mange av de vi møtte utenfor kirken etterpå gledet seg over endelig å møtes i kirken igjen.

Tekst og foto: Roar Olsen