Kammerkoret Vox Humana i Hønefoss kirke

Søndag 18. oktober kl. 18.00

Spennende konsert i Hønefoss kirke på søndag 18. oktober kl. 18.00 med kammerkoret Vox Humana fra Oslo.

Hjertelig velkommen.

Billetter kan kjøpes i døra eller på Hoopla.no (søk på Bruddstykker Hønefoss kirke)

Hva er din “normal?” Hvilke vaner og rutiner begrenser deg i dine uttrykk?

Kammerkoret Vox Humana har over 30 års erfaring med fremføring av kormusikk med stor bredde i sjanger, besetning, og kulturopphav. Men etter et dypdykk i notearkivet fant vi til vår overraskelse så å si ingen verk komponert av kvinner. Vi ser nå at vi har vært begrenset av patriarkalske normer og rammer, og dette ønsker vi å bryte ut av!

Med konserten Bruddstykker vil vi bryte med repertoartradisjoner for å speile og feire musikalske perspektiver fra den andre halvdelen av samfunnet, kvinnene! Programmet samler stykker komponert av samtidens kvinner fra alle nordiske land. Musikalske perspektiver og historier fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island utfordrer musikalske elementer som tempo og rytme, note- og klangbilde, bruk av stemmen og språk. Dette gir et emosjonelt spenn fra nysgjerrig og nervepirrende intensitet, gjennom modig frykt og ensomhet, til fredfull ro og frigjørende glede.

Bli med på en konsert der du lærer, utfordres, og hører musikk du sannsynligvis aldri har hørt før – av helt feil grunner.

Program:

Speeches: The rights of woman - Anna-Karin Klockar

Zerriss - Anna Berg

Ord over grind - Eva Holm Foosnæs

Pust - Susanne Rosenborg

Motet - Mette Nielsen

Var inte rädd för mörket - Karin Rehnqvist

Fri - Tone Bianca Dahl

Heyr - Anna Thorvaldsdottir

I skogen - Tone Groven Holmboe

Tyst är det rum - Gabriella Gullin

Armottoman Osa - Mia Makaroff

Dirigent: Liv Astrid Dahl

Arrangementet er støttet av Sibelius-selskapet, Oslo Musikkråd og Oslo Kommune.

Billetter: https://voxhumana.hoopla.no/sales/851733999

Vox Humana er et kammerkor i Oslo med unge stemmer og høye musikalske ambisjoner. Korets profil er korkunst i videste forstand. Vi har egne innovative konsertprosjekter, har bidratt på tre plateutgivelser og har spilt inn to musikkvideoer. Vi elsker en utfordring og tar gjerne i bruk konsertlokalet på utradisjonelle måter. Vi liker ikke å begrense oss på sjangerfronten, og synger derfor alt fra folkemusikk til barokk, jazz, klassisk, moderne og pop. Vi er opptatt av å formidle vokalmusikk på nye måter, for å utvikle korkunsten og oss selv om sangere.

Dirigent for Vox Humana er Liv Astrid Dahl. Hun har bachelorutdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole, og høsten 2019 fullførte hun en mastergrad i hørelære med didaktikk og praksis ved Universitetet i Tromsø. Liv Astrid er ansatt som gehørpedagog ved Barratt Due Musikkinstitutt, kormester i RingsakerOperaen, og dirigent for ulike kor i Oslo