Drop in dåp i Hønefoss kirke 4. juni


Søndag 4. juni kl. 14.00 - 17.00 kan udøpte i alle aldre komme innom og bli døpt – der og da.
Helt enkelt - like stort.

 

 

Vil du at ditt barn skal bli døpt i Den norske kirke? Eller ønsker du selv å bli døpt? Dåpen er flott tradisjon og en stor begivenhet uansett om den som døpes er ung eller gammel. En drop-in-dåp er helt enkelt og like stort. 

Søndag 4. juni kl. 14.00 - 17.00 kan udøpte i alle aldre komme innom og bli døpt – der og da. Det eneste du trenger å ta med deg er legitimasjon og/eller fødselsattest - og gjerne to faddere (vitner). Vi kan også stille med faddere om du ikke kjenner noen.

Hva skjer?
Du tilbys en kort prat med presten, før turen går til døpefonten. Tilbudet har lav terskel, og er enkelt, men seremonien vil være verdig og vakker med salmesang og orgelbrus.

For hvem?
For alle som ønsker å bli døpt. Kom som du er! Og hvor du enn bor. Vi kan ordne faddere der og da, men ønsker du å ta med faddere (minst to), eller andre følgesvenner, er det bare hyggelig.

Hva er dåp?
Gjennom dåpen blir man en del av et fellesskap som strekker seg verden rundt – til alle tider. I dette fellesskapet finnes vanlige mennesker som Gud i dåpen lover å følge gjennom livet. De fleste som døpes, er barn. Ett bilde på dåpen er nettopp at ingen kan bære seg selv. Voksne erfarer det samme som barn, at vi trenger fellesskap og støttespillere. Kirken er et slikt fellesskap. I dåpen blir vi del av dette fellesskapet og får del i håpet om det evige liv gjennom Jesu Kristi død og oppstandelse.

Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med sokneprest i Hønefoss Stine Kiil Saga på e-post ss834@kirken.no eller ring kirkekontoret på 95254724

 

Tilbake