Samlinger for barn 3-7 år


Knøttesang i Norderhov kirkestue 15/11, 22/11, 29/11, 6/12

 

Hvem hadde vel ikke, som barn, likt å komme inn i et rom, der alt var i rett høyde i forhold til deg selv. Når Norderhov kirkestue gjøres om til et atrium, er ingenting overlatt til tilfeldigheter. Alt er tydelig og nøye planlagt, og alt er i miniatyr, perfekt for barn!

Her er et lite bønnebord, akkurat passe høyt opp for et lite barn til å sette lys og blomster på. Et annet sted står en liten påkledningsdukke. I det åpne skapet henger presteklær, selvsagt også dette i miniatyr, og barna kan få lov å kle på dukken.

På tegnebordet står fargeblyanter på rekke og rad med all verdens farger. Her er tegneunderlag til hvert enkelt barn, tegninger man kan se etter og tegne likt, eller blanke ark, som gjør at du kan tegne det du vil.

Et atrium er enkelt forklart et rom der alle disse minifigurene er satt fram, og der barna (og de voksne som er med) lærer flere bibelhistorier, en for hver gang de er der, og får lov å jobbe med de forskjellige tablåene etterpå. Samlingene er bygd over Maria Montessoris pedagogikk og kalles Den gode hyrde katekese.

Organist Corinna Stam og den nye menighetspedagogen i bla Norderhov, Jorun Berthussen, inviterer alle barn mellom tre og sju år til å være med på disse samlingene. Før kalte de det Knøttesang. Siden det er minst like mye at barna blir kjent med bibelfortellinger og får lov å leke, eller jobbe med, alle figurene etterpå, som det er sang, kan Knøttesang fort bli et misvisende ord.

Vanligvis inviteres det til ti onsdagssamlinger hver vår og høst. I høst har det aller vært et par samlinger, men fortsatt kan du få med deg både 15., 22., og 29. november og 6. desember.  Alt er gratis og åpent for alle. Det er bare å komme og prøve å se hva det er. Norderhov kirkestue, onsdager klokka 1700-1800.

Har du lyst å bli mer kjent med opplegget og eventuelt besøke Norderhov kirkestue før neste samling, ta kontakt med Corinna på telefon 95 15 83 01 eller på e-post: cs538@kirken.no

Nytt kurs starter rett over jul, onsdag 10.januar 2014.

Tilbake