Er livet vanskelig for deg?


Synes du at hverdagen er vanskelig eller ønsker du å ha noen å snakke med? Det finnes flere steder som kan være til hjelp

 

 

BUA: Utstyr til låns (gratis)

BUA Ringerike ligger på Frivillighetens hus, og det er kvalitetsutstyr til låns. Frivillighetens hus er tidligere Hønefoss skole. 

BUA er endel av Ringerike Frivillighetssentral. Frivillighetssentralen tilbyr også ulike former for hjelp og har også forskjellige aktiviteter. 
 

Matutdeling på Frivillighetens hus:

Barnefamilier kan gå innom Frivilligsentralen på Ringerike, og søke. Da kan du hente matpose på torsdager på Frivillighetens hus.

Annen hver torsdag er det også klesutdeling samme sted.

Ønsker du å være frivillig kan du ta kontakt med ungdomsdiakon Anne-Marthe på tlf 47 81 51 47 eller e-post ae645@kirken.no

 

 

Kirkens Bymisjon:  Ønsker du å fylle dagene med noe, engasjere deg i kafeen og være en del av et fellesskap har vi en plass for deg. Jobbe hos oss?

 

Blåkors: I Blå Kors jobbes det med forebyggende tiltak og inkludering, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Her finner du fakta om temaene alkohol, barn og unge, familie, psykisk helse, rusmidler og pårørende. Har du lyst til å gjøre en forskjell og bli frivillig?

 

Røde Kors: Ferie for alle

Familier som ønsker å delta på Ferie for alle, må kontakte NAV, skolehelsetenesten, barnevernstjenesten eller andre offentlige hjelpeinstanser der de bor. Sjekk ut her.


 Og til de som vil – vær frivillig om du kan og ønsker,  ta kontakt med de ulike organisasajonene.

 

Ønsker du noen å snakke med?

 

Frelsesarmeens telefontjeneste er et landsdekkende tilbud for alle over 60 år som ønsker en samtalepartner.

 

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Hos dem er det alltid noen som tar imot samtaler, hver eneste dag, døgnet rundt, også i ferier og høytider.

De ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og som kjenner at livet utfordrer. De tåler å høre, og har tid til å lytte. Kirkens SOS Telefon 22 40 00 40

 

Mental helse sin hjelpetelefon er en gratis og døgnåpen telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de ansatte har taushetsplikt. Telefonen er åpen alle dager, året rundt, og også på røde dager. Telefonen er et tilbud for de som trenger hjelp, men også for pårørende og for dem som har noen de er bekymret for i sin omgangskrets. 

 

Støttesenter for Kriminalitetsutsatte hjelper deg hvis du har vært utsatt for kriminalitet som vold, trusler, hatkriminalitet, seksuelle overgrep eller noe annet? Ring dem på  800 40 008.  De kan veilede deg om hvordan du kan anmelde. De vil også støtte deg hvis det blir en rettssak.

 

Tilbake
Del