Norderhov kirke - Konsert til inntekt for Ukraina


Ringerike Rotary holder konsert med Bandura-orkesteret Dzvinha fra Lviv, Ukraina i Norderhov kirke 18.april kl 19.00. Inntekten går til mobile nødhjelps klinikker. 

Det Ukraniske flagget

Rotary i Norge er initiativtaker til et stort hjelpeprosjekt i Ukraina med finansiering av mobile nødhjelpsklinikker.  Mobile klinikker vil også etter krigens slutt komme til stor nytte i mange år. Sammen med Dzvinha fra Lviv, arrangerer Rotary derfor i alt 14 konserter for å skaffe midler til slike klinikker.  Bandura-musikerne fra Lviv har helt siden starten i år 2000 arbeidet for å bidra humanitært for sitt land og folk. I mange år har orkesterets innsats gitt foreldreløse barn fremtid og håp.  Etter invasjonen 24.februar 2022, startet de umiddelbart et arbeid for å hjelpe ofrene og gi nødvendig medisinsk hjelp der hvor slik hjelp ikke lenger finnes. Her kan du lese mer og se bilder av mobile nødhjelpsklinikker

Billetter kjøper du på Ringbillett

Ta med venner, familie og forretningsforbindelser på konsertene. Ta kontakt med forretningsforbindelser og be om støtte til prosjektet ved å kjøpe andeler i en nødhjelpsklinikk.

 

Banduren er Ukrainas nasjonalinstrument med røtter helt tilbake til år 591. Den er et viktig symbol på kampen for frihet og uavhengighet.

I Sovjet-tiden ble instrumentet forbudt. Instrumentet er en del av Ukrainas DNA, og har like stor betydning som språket er for ukrainernes identitet.  Orkesteret «Dzvinha» fra Lviv i Vest-Ukraina består av 25 kvinner i alderen 18-50 år. Noen er profesjonelle musikere, andre lærere, studenter, leger eller tannleger.  Felles for dem alle er at de nå bruker sitt instrument – bandura og sang som sitt våpen for et fritt Ukraina.  Orkesteret vil introdusere oss for ukrainske frigjøringssanger, lyriske og humoristiske folkeviser, og mer populære klassikere.  Vår egen Edvard Grieg står også på repertoaret.

Rotarys appell

Vi må aldri glemme at Ukrainas kamp for frihet, også er vår kamp for å bevare fred og demokrati i Norge. Dette er en kamp ingen av oss har råd til å tape.

Hjelp oss å få på plass livsnødvendig helsehjelp til Ukraina.

Bakgrunn for Rotary sitt engasjement. Gjennom to års samarbeid med Lviv International Rotary Club, har norske rotaryklubber bidratt med medisinsk utstyr for flere millioner kroner. Det er levert mer enn 500 generatorer som drifter både sykehjem, barnehjem, skoler og private hjem.

Vår ambisjon er å skaffe tilveie 100 mobile nødhjelpsklinikker som skal operere i frontnære områder hvor normal helsehjelp ikke lenger finnes. Rotary i Lviv nyter stor tillit hos de ukrainske helsemyndighetene.

Dette er mobile enheter bygget på en boggi-henger som kan plasseres nær fronten der behovene er størst.  Klinikkene har egen generator som gir lys, varme og strøm til de medisinske apparatene.  Klinikken er som et lite sykehus for å kunne gjennomføre akutte behandlinger, med bl.a. bruk av operasjonsbord, hjertestarter, samt en tannlegestol for akuttbehandlinger. Klinikkene er bemannet med leger og profesjonelle sykepleiere.

 

Tilbake
Del