Haug menighet


Haug kirkekontor: tlf.: 48 13 41 57 / post.ringerike@kirken.no

Sokneprest: Lena Rós Matthíasdóttir, tlf.: 45 24 17 92 / lm677@kirken.no

Organist: Martine Bæver Larsen, tlf.: 91 52 50 99 / ml473@kirken.no

Menighetspedagog: Elina Lysakermoen, tlf.: 96 73 25 61 / el347@kirken.no

Kirketjener: tlf.: 94 86 53 11 

Sekretær: Cathrine Nymoen, tlf.: 48 13 41 57 / cn459@kirken.no

 

Menighetsrådet 2023 - 2027:

Åse Meier (leder): aasemeier123@gmail.com - tlf: 930 12 194

Kjell Ivar Syversen

Karen-Anne Bøe

Siri Strømmen

Trond Torkelsen

Tove Finsand

Sangkveld i Haug kirkestue


Velkommen til Sangkveld i Haug kirkestue èn onsdag i måneden 

Plaktat om sangkveld

Tilbake

Formiddagstreff i Haug


Velkommen til vårens formiddagstreff i Kirkestua

Kaffe og kake

Formiddagstreff, Haug kirkestue

Èn gang i måneden er du hjertelig velkommen til et uformelt og koselig Formiddagstreff i Haug kirkestue. Her serveres flotte snitter fra den effektive og flinke kjøkkengjengen. Det er utlodning, sang og fellesskap. Hver gang inviteres det i utgangspunktet en gjest som forteller om forskjellige ting. Våren 2023 har vi hatt besøk av Benjamin Mati fra Kenya. Femte mars kommer en fra Klekkenmalerne og viser bilder og forteller. Andre april får vi besøk av Roar Olsen, som nok er kjent for de fleste i Ringeriksregionen. Denne gangen skal Roar snakke om glede. Det siste ordinære Formiddagstreffet i vår, blir tirsdag 7.mai. Da vil diakonmedarbeider Kristin Frivold Davidson synge. Kristin er utdannet sanger fra England. Alt er gratis. Husk å ta med litt penger til utlodning ( helst i kontanter). Det er alltid mange, flotte gevinster å vinne, så du bør kjøpe ett lodd eller ti! Håper vi ses!

Vi møtes i Kirkstura fra kl 11.00 - 13.00.

 

Følgende er vårens program:

 

06.02 – Benjamin Mati

 

05.03 – Klekkenmalerne ved Else Bjerknes

 

02.04 – Roar Olsen vil snakke om takknemlighet

 

07.05 – Kristin Frivold Davidson

Tilbake

Ny prost i Ringerike


Gode ord og vakre toner skapte en varm atmosfære under innsettelsen av Kristoffer Lønning Tørressen som prost i Hønefoss kirke 4/2-24

Foran til venstre: Marie Lyngseth, sokneprest, Kristoffer Lønning Tørressen, prost, Jan Otto Myrseth, biskop, Stine Kiil Saga, sokneprest og Guro Hellgren, leder i Ringerike kirkelige fellesråd. Bak fra venstre: Øystein Aas fra politiet, Syver Leivestad, ordfører i Hole kommune, Kristine Belsby, varaordfører i Jevnaker kommune, Runar Johansen, ordfører i Ringerike kommune, Lill Tone Grahl-Jacobsen, leder i Tundberg bispedømmeråd og Kjell Magne Tvenge fra politiet. Foto: Roar Olsen

 

 

Kirken var fylt av familie, venner og flere representanter fra både kirke- og samfunnsliv. Hønefoss kirkekor fremførte vakre sanger og salmer under ledelse av dirigentene og kantorene Kari og Stein Sødal. 

 

Et godt utgangpunkt for å lykkes 

Biskop Jan Otto Myrseth holdt tale til den nye prosten som fremover skal lede prestetjenesten i prostiet. 

– Tross din relativt unge alder kommer du til Ringerike med en mangfoldig erfaring, sa Myrseth. 

Biskopen henviste til gode referanser fra tidligere samarbeidspartnere.  

– Du har evne til å være samlende. Du er uredd og tydelig, målbevisst og en god problemløser. De føyer også til at du er hyggelig, har humor og selvironi og er direkte i kommunikasjonen, sa biskopen.

Prostens ganske så brede spekter av interesser, som inkluderer både kunst og punkrock, kom også frem. 

 – Summa summarum høres dette ut som et godt utgangspunkt for å lykkes med ditt ønske om å være en leder som skaper samhandling slik at prester, ansatte, råd og frivillige sammen kan skape «mer himmel på jord» i Ringerike prosti, sa Myrseth. 

 

– Viktigste i hele Norge 

Kirkeverge i Ringerike kirkelige fellesråd, Kjetil Gjærdes, kunne med en god porsjon humor fortelle den nye prosten at en stilling som prost i Ringerike er en av de viktigste i hele Norge. Ringerike har spilt en stor rolle i kristningen av Norge. En av de tre kristningskongene i Norge var Olav den hellige, som ble erklært helgen i 1031. 

– Det er ikke sikkert at du har de samme ambisjoner som Olav den hellige, men om man drømmer om å bli domprost eller biskop, så bør man innom stillingen som prost i Ringerike, fortalte Gjærde og henviste til at Jan Otto Myrseth var prost på Ringerike før han ble domprost i Bergen og deretter biskop i Tunsberg bispedømme. Kristin Moen Saxegaard, som nylig gikk av som prost i Ringerike, er nå domprost i Nidaros.  

 

Den nye prosten holdt selv prekenen under innsettelsen og ble også intervjuet av sokneprest Marie Lyngseth under kirkekaffen etterpå.   

– Hva synes du? Er vi som bor her, jobber her, som engasjerer oss, gjør så godt vi kan, som møter opp inn imellom, som mener noe om alt og ingenting, som prøver og feiler og står i det – er ikke vi en ganske flott gjeng å forholde seg til for en prost? 

Absolutt, var svaret fra prosten, og svaret ble godkjent av Marie. 

Velkommen til Ringerike! 

Tekst og foto: Roar Olsen, Veme menighetsråd

Tilbake

Vielse 14/2. Helt enkelt, like stort.


Ønsker du en enkel seremoni til en stor begivenhet?


Alle hjerters dag 14. februar inviterer vi til enkle bryllupsseremonier i flere av våre kirker. 


Påmelding innen 20. januar.

 

 

Blomster og gifteringer

Gratulerer med kjærligheten!
Alle hjerters dag 14. februar brukes til å vise kjærlighet til den man elsker og er glad i. Hvilken måte er vel bedre å vise kjærlighet mellom to mennesker på, enn å gi hverandre sitt ja?

Vi tilbyr vielser i Hønefoss, Haug, Hval og Tyristrand kirker denne dagen. 
Her kan du møte opp i jeans eller brudekjole, det velger du helt selv! Om dere kommer rett fra jobb, eller skal rett hjem å spise middag, spiller ingen rolle. Det eneste dere må gjøre er å levere forlovererklæring og bestille prøvingsattest. Dette finner dere mer informasjon om på skatteetaten.no. Men, vær ute i god tid, da det kan være noe ventetid.

Ta kontakt med kirkekontoret for mer informasjon eller bestilling av vielse.

Tilbake