OASE i Ullerål kirke


Lørdag 18. og søndag 19. november er det duket for Oase-helg i Ullerål kirke med seminar, lovsang og kunstutstilling.

 

Seminar, lovsang og Kunstutstilling

Lørdag 18. og søndag 19. november er det duket for Oase-helg i Ullerål kirke. Den fantastiske kunstutstillingen Kristuskransen er satt opp i kirken, og vil være en del av bønnevandringen. Det blir seminarer og samling om kvelden. Søndag inviteres det til lovsangsgudstjeneste.

Oase ble etablert på slutten av 1970-tallet innenfor Den norske kirke. I dag er den økumenisk, og har en evangelisk-luthersk forankring.

Lovsang er en viktig del av Oase, og Merete Arnevåg vil lede lovsangen denne helgen.

Hennes mann, Eivind Arnevåg er både taler og møteleder. Sogneprest Nils Christian Skjauff og diakonvikar Vigdis-Merete Rønning er også med begge dagene. Under deler av gudstjenesten søndag vil det bli et eget opplegg for barna.

Tema for helgen er Å vandre i Åndens frihet.

Kunstutstillingen Kristuskransen

Kunstutstillingen Kristuskransen er en bønne- og meditasjonskrans utformet som 18 meditasjonsstasjoner med malerier, tekster og «perleskårer». Hver av stasjonene representerer en av perlene i Kristuskransen, som er et armbånd som flere kristne bruker, og der hver perle i armbåndet symboliserer for eksempel Gud, sorg, glede osv. Kristuskransen ble skapt av den svenske biskopen Martin Lønnebo, og det finnes flere bøker som forteller om den.

Kunstutstillingen Kristuskransen kan fungere som et aktivt pedagogisk virkemiddel, og det vil bli anledning til å gå rundt i kirken og stanse opp ved de forskjellige maleriene, lysene, teksten og lignende både lørdag og søndag.

Kristuskransinstallasjon er laget av kunstnerne Torill Glimsdal og Anthony E. Wooton.

Seminarer, kveldsmøte og lovsangsgudstjeneste

Det hele starter klokka ti lørdag og avsluttes med gudstjeneste søndag, men har er det bare å komme når det passer. Kirken er åpen. Lørdag serveres kun kaffe og en liten kakebit, så det er lurt å ta med ei nistepakke om du vil være med hele dagen.

Det blir for øvrig en liten pause på to- tre timer, fra dagsseminarene til kveldsmøtet klokka 1900, så da er det bare å få seg en god spasertur, slappe av eller gå ut og spise mat, før man er i gang igjen.

Alle er hjertelig velkommen til den første Oase- samlingen i Hønefoss. Alt er gratis. Ingen påmelding. Kom begge dager, om det passer, eller drop bare innom. Det er mange av gratis parkeringsplasser rundt kirken og det går buss fra sentrum hvert kvarter.

Tilbake